Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Sistemele DAS Audio la Jocurile Asiatice 2022

Sistemele DAS Audio vor fi implementate la Jocurile Asiatice 2022.

Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, China se pregateste sa gazduiasca Jocurile Asiatice 2022 intr-unul dintre cele mai mari Centre Sportive Olimpice de acest gen. Centrul de Tenis, care apartine acestui complex, a implementat sisteme DAS Audio pentru acoperirea audio.

Stadionul are un teren de tenis pentru finala, care poate gazdui 10.000 de spectatori, doua terenuri pentru meciurile semifinale cu cate 2.000 de locuri si un bazin de inot cu o arena de 6.000 locuri, construit deasupra arenei principale. Versatilitatea Centrului de Tenis si designul unic al acoperisului acestuia au reprezentat o provocare pentru instalarea acustica, deoarece a fost necesar sa se garanteze acoperire larga, consistenta si performanta ridicata in toate locurile. Impresionantul acoperis retractabil, format din 8 “petale” din otel, care pot fi deschise sau inchise in functie de conditiile meteorologice, a necesitat un sistem audio rezistent la intemperii, care sa functioneze la cel mai inalt nivel, indiferent de pozitia acoperisului.

Echipa DAS Audio China a lucrat indeaproape cu inginerul constructor local si ambele parti au colaborat la proiectarea si finalizarea instalarii.

Difuzoarele din seria HQ cu certificare IP54 au fost alese pentru instalatie. Seria HQ este proiectata pentru instalatii de dimensiuni medii si mari, oferind modele de acoperire controlate, putere mare si capabilitati long-throw. In plus, materialele utilizate atat pentru interiorul, cat si pentru exteriorul boxelor din seria HQ sunt rezistente la intemperii si sunt foarte durabile in medii extreme. Amplificatorul digital DAS Audio seria DX (100I/80I), cu procesor DSP incorporat, si protocolul de transmisie Dante, au fost instalate pentru a imbunatati fiabilitatea si stabilitatea.

Asigurarea unei acoperiri foarte largi a fost, de asemenea, esentiala pentru a imbunatati experiența acustica la Centrul de Tenis. In acest scop, sistemul a fost distribuit cu precizie in intreaga instalatie, astfel:

  • 4 grupuri formate din 2 x HQ212.95 au instalate deasupra tribunelor din est si vest
  • 12 grupuri formate din 2 x HQ212.95 au instalate deasupra tribunelor din nord si sud
  • 6 grupuri formate din 2 x HQ212.95 au instalate deasupra arenei principale
  • 4 grupuri formate din 4 x HQ212.64 au instalate in zona VI
  • 2 x Vantec12, utilizate ca monitoare de podea, au fost instalate in fata podiumului.

Sistemul de sunet a fost testat la inaugurarea oficiala a stadionului pentru cel de-al 14-lea campionat mondial de inot FINA (25m), care a avut loc in decembrie 2018.