Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Z-Wave Alliance promoveaza certificarea imbunatatita Z-Wave Plus v2 pentru dispozitivele de ultima generatie

Cu peste 3000 de produse certificate in ecosistem, noua certificare Z-Wave Plus v2 asigura o interoperabilitate sporita, securitate si usurinta de instalare pentru utilizatorii finali.

Z-Wave Alliance a dezvaluit detalii despre certificarea Z-Wave Plus v2 conceputa pentru dispozitivele construite pe noua platforma Z-Wave 700. Certificarea actualizata va oferi o experienta imbunatatita a consumatorilor prin includerea SmartStart, o functie de configurare care promite sa aduca plug-and-play in casele inteligente ale consumatorilor.

Hub-urile care au activata functia SmartStart sunt capabile sa recunoasca orice dispozitiv auxiliar compatibil cu SmartStart, cum ar fi un sistem de blocare sau un bec inteligent, prin simpla scanare a codului sau QR. Cu SmartStart, informatiile dispozitivului sunt deja configurate in interiorul hub-ului, iar asocierea este finalizata inainte ca produsul sa fie adaugat de consumator – configurarea se intampla “in spatele scenei”, scurtand di simplificand procesul de configurare a produsului pentru consumatori. Pe masura ce vor fi lansate mai multe dispozitive care utilizeaza platforma Z-Wave 700, SmartStart va deveni o caracteristica omniprezenta pentru toate casele inteligente Z-Wave. Actualizarile suplimentare pentru certificarea dispozitivelor Z-Wave 700 includ o cerinta de identificare a dispozitivului printr-o lumina LED pe fiecare produs pentru a oferi utilizatorului confirmarea faptului ca dispozitivul potrivit este configurat in aplicatia unui hub.

Noile hub-uri / dispozitive gateway construite pe platforma Z-Wave 700 vor fi necesare pentru a sustine fiecare categorie de dispozitive, inclusiv senzori.

In aprilie 2017, Consiliul de Administratie al Z-Wave Alliance a votat pentru ca noul cadru de securitate IoT, cunoscut sub numele de Z-Wave S2 Security, sa fie obligatoriu in toate noile dispozitive certificate. Certificarea Z-Wave Plus v2 va continua sa solicite fiecarui dispozitiv sa implementeze cadrul de securitate actualizat.