Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Piata microfoanelor profesionale va creste cu mai mult de 50% pana in 2021

Se estimeaza ca piata microfoanelor profesionale va depasi 7 milioane de unitati pana in 2021, de la 4,6 milioane in 2016, potrivit unui nou raport al Futuresource Consulting. Cu toate acestea, scaderea preturilor va influenta marjele, iar vanzatorii trebuie sa se concentreze asupra sectoarelor cheie si a tehnologiilor, pentru a se asigura ca profiturile raman sanatoase.

 

“Din cercetarile noastre reiese ca vanzarile de microfoane si veniturile vor continua sa creasca pana in 2021, dar ratele de crestere scad”, spune Chris McIntyre-Brown, director asociat la Futuresource Consulting. “Incepem sa vedem semne de maturizare si de saturatie a pietei, in special pe pietele live si de radiodifuzare, urmate de zone cheie ale pietei de instalare.”

Inovarea tehnologica genereaza venituri

 

Inlocuirea si actualizarea microfoanelor genereaza vanzari in toate cele patru segmente de produse (consumer, instalare, live si radiodifuzare), desi inovarea tehnologica creeaza oportunitati de vanzare suplimentare in sectoarele consumer si de instalare. Acest lucru este valabil in special in America de Nord, Europa de Vest si in regiunea Asia-Pacific.

 

 

“Aveti grija la cresterea solida provenita din utilizarea microfoanelor in mediile de retea”, spune McIntyre-Brown. “Aceasta este una dintre cele mai importante tendinte ale pietei microfoanelor din zilele noastre si una care merita explorata. Cu lumea convergentei AV si IT, microfoanele sunt conectate la retele intr-un mod similar computerelor, permitandu-le sa functioneze pe distante mai mari.”

  

“Tehnologiile wireless digitale isi aduc de asemenea contributiala cresterea pietei, cu o gama de beneficii care includ zgomot redus, distorsiuni reduse, oportunitati de criptare si fiabilitate sporita a transmisiilor. Piata se misca rapid pana la punctul in care cumparatorii se pot bucura de confortul tehnologiei wireless, fara zgomot sau distorsiuni si la un pret accesibil.”

In 2016, putin mai mult de jumatate din veniturile furnizorilor au provenit din vanzarile de microfoane wireless, iar Futuresource estimeaza ca acestea vor creste la aproape doua treimi pana in 2021.

 

Privind regiunile, SUA genereaza cea mai mare valoare pentru vanzatorii de microfoane, urmata indeaproape de regiunea Asia-Pacific. Europa ramane in urma celor doi lideri si se confrunta cu o presiune descendenta din cauza unei cresteri economice lente, desi Europa de Vest inregistreaza cea mai mare cota de pe piata europeana si, alaturi de SUA, continua sa conduca tendintele globale ale pietei microfoanelor. Impreuna, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa contribuie cu aproximativ 10% la valoare globala.

 

Cele mai cunoscute marci

 

 

Shure continua sa domine piata, cu un avantaj substantial fata de Sennheiser si Audio Technica, care continua sa lupte pentru a doua pozitie. Alte marci notabile sunt Sony, Beyerdynamic, Bosch Security, AKG si Audix.

 

McIntyre-Brown adauga: “Marcile cu venituri globale proveite din vanzarile de microfoane mai mici de 35 milioane de dolari au reprezentat aproape jumatate din piata in 2016. Producatorii chinezi sunt, de asemenea, o forta competitiva semnificativa. Ei detin pozitia low-end a pietei, faciliteaza accesul noilor concurenti si isi extind prezenta.”